Kezdőlap » Termékek » Rovarölő szerek » AGRIDEAL-ACET 200 SE

AGRIDEAL-ACET 200 SE

Kultúrakör

  • őszi káposztarepce

Technikai információk

Forgalmi kategóriaIII
Kiszerelés1 L
Eltarthatóság 3 év
Hatóanyag acetamiprid 200 g/l
Nébih eng. sz 6300/2589-2/2022
ÉVIőszi káposztarepcében  56 nap
MVI0 nap
Méhveszélyességnem jelölésköteles
Méhkímélő technológianem
Vízi szervezetekrekifejezetten veszélyes
Ökológiai gazdálkodásban eng.nem

Hatásmechanizmus

Az acetamiprid nikotin acetilkolin receptor serkentő, neonikotinoid (IRAC Mode of Action Classification: 4A), felszívódó hatásmechanizmusú rovarölő szer hatóanyag.

Javasolt növényvédelmi technológia

őszi káposztarepcében levéltetű, repcebecő-ormányos, repcebolha, repcedarázs, repcefénybogár, repceszár-ormányos ellen 0,2 l/ha szer 200-400 l vízzel kipermetezve.

Kezelés ideje: szikleveles állapot-4-leveles állapot (BBCH 09-14) zöldbimbós állapot-virágzás (BBCH 51-67)

Őszi káposztarepcében évente egyszer, őszi (szikleveles állapottól 4 valódi leveles állapotig: levéltetvek, repcebolha és repcedarázs lárvák ellen) vagy tavaszi (levéltetvek, repce-fénybogár, ormányosbogarak ellen) kijuttatással alkalmazható.

 A védekezés szükségességéről a kártevők egyedszámának felmérése alapján lehet dönteni. Növényenként 5 repce-fénybogár előfordulása esetén javasolt a védekezést elvégezni. A permetezést 200-400 l/ha vízmennyiséggel célszerű elvégezni. Javasolt a permetlébe nedvesítő szert adagolni. A repce-fénybogár elleni kezelések a területen előforduló egyéb károsítók (repceszárormányos, repcebecő-ormányos) ellen is hatásosak. 

A repce virágzása idején, illetve ha a védendő táblán virágzó gyomok, vagy annak környezetében más virágzó kultúra található, a szer 0,2 l/ha dózisban nappali permetezéssel kijuttatva a méhekre nem veszélyes.

További betartandó előírások:

A készítmény tebukonazol tartalmú növényvédő szerrel együtt tankkeverékként alkalmazva, virágzó kultúrákban vagy mézharmat és virágzó gyomnövények jelenléte esetén, illetve ha a területet bármely okból a méhek látogatják, kizárólag méhkímélő technológiával juttatható ki

Ilyenkor a védekezés csak a méhek repülési időszakának befejezését követően, legkorábban a csillagászati naplemente előtt egy órával kezdhető meg. A kezelést 23 óráig be kell fejezni, illetve 23 órától a következő nap alkonyatáig szüneteltetni kell. 

A nem cél ízeltlábúak védelme érdekében a permetezés során fellépő elsodródásra figyelemmel kell lenni!

Légi kijuttatás nem engedélyezett!