Kezdőlap » Termékek » Gombaölő szerek » RÉZOX WG

RÉZOX WG

Dokumentumok

feltöltés alatt

Kultúrakör

  • almatermésűek
  • csonthéjasok
  • héjasok
  • szőlő
  • paprika
  • paradicsom
  • burgonya
  • bab
  • borsó
  • kabakosok
  • hagymafélék
  • cukorrépa
  • köményfélék
  • orvosi csucsor

Technikai információk

Forgalmi kategóriaI
Kiszerelés1 kg; 5 kg
Eltarthatóság3 év
Hatóanyag63% rézoxiklorid/ 630 g/kg rézoxiklorid (375 g/kg fémréz)
Nébih eng. sz04.2/2707-3/2015.
ÉVIAlmatermésűekben 10 nap

Csonthéjasokban, héjasokban, hagymafélékben, cukorré-
pában és szőlőben 21 nap

Burgonyában, paradicsomban
és paprikában 7 nap

Kabakosokban, babban és borsóban 5 nap

Orvosi csucsorban, konyha- és édesköményben rendeltetés szerinti használat mellett nem szükséges
MVI0 nap
Méhveszélyességnem jelölésköteles

Hatásmechanizmus

A réz több hatáshelyű, kontakt hatóanyag (FRAC kód: M1)

Lakossági felhasználási dózisok

  • zöldségnövényeknél: 25-45 ml/4-6 liter víz/100 m2
  • ültetvényekben: 25-90 ml/8-12 liter/100 m2

A növényvédő szer felhasználására vonatkozó előírások:

  • almatermésűekben (alma, körte, birs, naspolya) /tavaszi lemosó- és nyár végétől záró permetezésre/ baktériumos, gombás eredetű ágelhalás, tűzelhalás (Erwinia) ellen 3,0-4,0 kg/ha szer 800-1500 l vízzel kijuttatva
  • almatermésűekben (alma, körte, birs, naspolya) varasodás ellen
  • csonthéjasokban (cseresznye, meggy, őszibarack, kajszibarack, nektarin, szilva)
  • héjasokban (dió, mandula, mogyoró, gesztenye) baktériumos és gombás eredetű ágelhalás, levéllyukacsosodás, monília, apiognomónia és tafrina ellen 2,0-2,5 kg/ha szer 600-1500 l vízzel kijuttatva
  • szőlőben peronoszpóra és orbánc ellen virágzás előtt 1,75-2,0 kg/ha, virágzás után 2,0-2,5 kg/ha szer 600-1000 l vízzel kijuttatva
  • paprikában baktériumos betegségek ellen 1,5-2,0 kg/ha szer 400-800 l vízzel kijuttatva
  • paradicsom, burgonya kultúrákban baktériumos betegségek, fitoftóra ellen 2,0-2,5 kg/ha szer szintén 400-800 l vízzel kijuttatva
  • babban baktériumos betegségek, fenésedés, babrozsda ellen
  • borsóban baktériumos betegségek, fenésedés, borsórozsda ellen 1,5-2,0 kg/ha szer 400-800 l vízzel kijuttatva
  • kabakosokban (uborka, dinnye, tök) peronoszpóra, pszeudomonászos fertőzés, fenésedés ellen 1,5-1,8 kg/ha szer 400-800 l vízzel kijuttatva
  • hagymafélékben (vörös-, zöld- , fok-, póré-, gyöngy-, sarjadékhagyma) baktériumos betegségek, peronoszpóra ellen
  • cukorrépában cerkospórás, ramuláriás és fómás levélbetegségek ellen 2,0-2,5 kg/ha szer 400-800 l vízzel kijuttatva
  • konyha- és édesköményben peronoszpóra ellen
  • orvosi csucsorban fitoftóra ellen 2,0-3,0 kg/ha szer 400-800 l vízzel kijuttatva

A szer kultúránként az alábbi időpontokig juttatható ki

  • almatermésűekben, héjasokban és csonthéjasokban lombhullásig;
  • szőlőben zsendülésig;
  • paprikában, paradicsomban, burgonyában, babban, borsóban, kabakosokban és hagymafélékben termésnövekedés végéig ;
  • cukorrépában, konyha- és édesköményben, orvosi csucsorban ÉVI. betartásával szedésig

A kezelések között minimum 3 napnak el kell telnie és maximum 6x kezelhetőek! Évente kijuttatható mennyiség maximum 4,0 kg fémréz / ha / év.

Javasolt növényvédelmi technológia

  • A készítményt gyümölcsösben preventív jelleggel, (a fertőzésveszélyes időszakban legkésőbb az első tünetek megjelenésekor) szükséges kijuttatni a lombfelülethez megválasztott lé mennyiséggel (lemosó permetezésnél 1000-2000 l/ha vízmennyiséggel). Hűvös, csapadékos időjárási viszonyoknál általában 7-10 napos permetezési fordulót alkalmazunk!
  • Zöldségfélékben 1-6 alkalommal (2-4 valódi leveles állapot és termésszedés közötti időszakban, 6-8 naponként) kell a védekezést folytatni.

Rézérzékeny gyümölcsféléknél (alma, körte, kajszi, őszibarack) színes bimbós állapotban be kell fejezni a készítménnyel való védekezést, azt csak a termés viaszosodása után, nyár közepétől (alma, körte), illetve termésszedést követően ősszel
(őszibarack), vagy a lombhullás előtt és lombhulláskor szabad folytatni (kajszi).

Légi kijuttatása nem engedélyezett!