Kezdőlap » Termékek » Gyomirtó szerek » TREPACH EC

TREPACH EC

Dokumentumok:

MSDS

Engedélyokirat

Kultúrakör

  • őszi káposztarepce
  • napraforgó

Technikai információk

Forgalmi kategóriaI
Kiszerelés5 L
Eltarthatóság3 év
Hatóanyag50 g/l quizalofop-P-etil
Nébih eng. sz6300/141-1/2019
ÉVIőszi káposztarepce, napraforgó: 0-60 nap
MVI0 nap (száradásig)
Méhveszélyességnem jelölésköteles
Méhkímélő technológianem
ElőnyökJó ár-érték arány!

Hatásmechanizmus

Levélherbicid. A xylemben és floemban egyaránt transzlokálódik, majd a merisztémákban akkumulálódik. A növényben a zsírsav-bioszintézist blokkolja, mivel a szintézis kezdetét katalizáló acetil-S-CoA-karboxiláz enzim működését gátolja, ezáltal nekrózis lép fel. A növekedés-blokkolást követően bekövetkezik a növény pusztulása.

Felhasználási területe

magról kelő és évelő egyszikű gyomok ellen kétszikű növénykultúrákban

Javasolt növényvédelmi technológia

A készítmény egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal juttatható ki!

Őszi káposztarepcében a magról kelő egyszikű gyomnövények, valamint fenyércirok és tarackbúza elleni kezelést a kultúrnövény 3-6 leveles korában kell elvégezni. Gabona árvakelés ellen a kezelést a gabona gyökérváltása előtt, legkésőbb a bokrosodás kezdetéig kell elvégezni. Erősen fejlett árvakelés, vagy kissé megkésett kezelés esetén a magasabb dózis alkalmazása szükséges.

Napraforgóban a kezelést magról kelő, valamint évelő egyszikű gyomnövények ellen a kultúrnövény 4-6 leveles fejlettségénél kell elvégezni. A magról kelő egyszikű gyomnövények 2 leveles koruktól bokrosodásukig, az évelő egyszikűek az intenzív növekedési szakaszukban, 10-30 cm-es fejlettségükkor a legérzékenyebbek a készítményre. Erős gyomosodás, vagy megkésett kezelés esetén a magasabb dózisokban kell felhasználni.

Legalább 2 óra csapadékmentes időszak szükséges a kezelést követően, ellenkező esetben a hatékonyság csökkenhet.

A kultúrnövény kipusztulása esetén 2 hét után bármilyen kétszikű kultúra vethető, míg a kalászosok 6 hét után vethetőek. 

A készítmény minden, a pázsitfűfélék családjába tartozó egyszikű kultúrát károsít, kijuttatásánál erre fokozottan ügyelni kell!