Kezdőlap » Termékek » Gyomirtó szerek » G360  SL – a klasszikus

G360  SL – a klasszikus

Dokumentumok

feltöltés alatt

Kultúrakör

  • összes szántóföldi kultúra
  • erdészet
  • almatermésűek
  • csonthéjasok
  •  héjas gyümölcsűek
  • őszi búza
  • őszi és tavaszi árpa
  • repce

Technikai információk

Forgalmi kategóriaII
Kiszerelés20 L
Eltarthatóság 3 év
Hatóanyag360 g/l glifozát, ami megfelel 486  g/l glifozát izopropilamin sónak 
Nébih eng. sz04.2/681-2/2017
ÉVIgyümölcs, szőlő: 35 nap
egyéb kultúrák: rendeltetésszerű használat esetén nem szükséges
MVI0 nap
Méhveszélyességnem jelölésköteles
Méhkímélő technológianem

Felhasználási területe

magról kelő és évelő egy- és kétszikű gyomnövények, totális gyomirtás és cserjeirtás, sarjhajtások irtása

Kultúrakör

összes szántóföldi kultúra, tarló és művelés alatt nem álló mezőgazdasági területek, nem mezőgazdasági területek *, közterületek **, legelő, gyep, erdészet (összes fafaj), erdészet (luc-, erdei-, duglászfenyő) (2 évesnél idősebb), erdészet: fakitermelés után, szőlő (bor-, csemege-) (min. 3 éves), almatermésűek (alma, körte, birs, naspolya) (min. 3 éves), csonthéjasok (cseresznye, meggy, őszibarack, nektarin, kajszi, ringló, szilva) (min. 3 éves), héjas gyümölcsűek (dió, mandula, mogyoró, gesztenye) (min. 3 éves), őszi búza, őszi és tavaszi árpa, repce

Hatásmechanizmus

A glifozát hatóanyagot a növény a klorofillt tartalmazó zöld részein keresztül veszi fel. A hatóanyag innen transzlokálódik a gyökerekbe, tarackokba, rizómákba. A hatástünetek 1-2 hét után jelentkeznek öregedésben, törpe növésben, levél és hajtásbarnulásban. A folyamat visszafordíthatatlan, az érintett növény elpusztul. Mivel a glifozát a növényben való mozgása folyamán a szaporító képletekbe is eljut így hatása az évelők esetében is a növény pusztulásához, vagy maradandó károsodásához vezet.

Javasolt növényvédelmi technológia

Magról kelő gyomnövények esetében az engedélyokiratban meghatározott alacsonyabb dózisban kell alkalmazni.


Magról kelő kétszikűek esetében azok 4-8 valódi leveles fenológiájában, magról kelő egyszikű gyomnövényeknél 3-5 leveles állapotban kell a kezelést elvégezni. Évelő kétszikű, valamint évelő egyszikű gyomnövények esetében azok intenzív növekedési szakaszában kell a készítményt kijuttatni, azért hogy a hatóanyag a gyomnövény földalatti szaporító képleteibe is lejusson.


Tarackbúza, fenyércirok, nád ellen kedvezőbb hatás érhető el ősszel, amikor a tápanyag áramlása a rizómák felé a legintenzívebb. Szulák-félék ellen a virágzás idején, mezei acat ellen annak tőlevélrózsás állapotában van a kezelés optimális időpontja.
A meteorológiai körülményeket figyelembe véve a glifozát hatóanyag 15-25°C között és magas páratartalom mellett a leghatékonyabb. A hatás kifejtéséhez fontos, hogy a kezelést követően 6 órán belül ne hulljon csapadék, és a hatóanyag maradéktalanul felszívódhasson a gyomnövényben. A készítmény nem szelektív, a gyomnövényektől megvédendő kultúrnövényre nem kerülhet a hatóanyag, mert azt károsíthatja.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett.