Kezdőlap » Termékek » Gyomirtó szerek » SAVVY WG

SAVVY WG

Dokumentumok

Engedélyokirat

MSDS

Kultúrakör

  • őszi búza
  • tavaszi búza
  • őszi árpa
  • tavaszi árpa
  • rozs
  • zab
  • tritikálé
  • vasúti pályatestek

Technikai információk

Forgalmi kategóriaI
Kiszerelés100g
Eltarthatóság 2 év
Hatóanyag200 g/kg metszulfuron-metil
Nébih eng. sz02.5/10390-2/2010
ÉVIelőírás szerinti felhasználás esetén nem szükséges
MVI0 nap (száradásig)
Méhveszélyességnem jelölésköteles
Méhkímélő technológianem
ElőnyökJó ár-érték arány!

Hatásmechanizmus

ALS-gátló, fehérjeszintézist gátolja. Levélen keresztül és gyökéren keresztül is bejuthat a gyomnövénybe. Posztemergens kezelésnél az első tünet a növekedés leállása.1-3 hét elteltével a leveleken antociánosodás, sárgulás, nekrózis látható, 7-17 nap elteltével a növény elpusztul.

Felhasználási területe

magról kelő kétszikű gyomok, totális gyomirtás

Javasolt növényvédelmi technológia

A készítmény kalászosokban kizárólag tavaszi kijuttatással, egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal használható! A készítmény vasúti pályatestek gyomirtására egy adott évben legfeljebb két alkalommal használható! 

Őszi búza, őszi árpa, rozs és tritikále kultúrákban a készítményt tavasszal, posztemergensen kell kijuttatni a kultúrnövény bokrosodásának kezdetétől a bokrosodás végéig
20-25 g/ha-os dózisban.

Tavaszi búza és tavaszi árpa kultúrákban a készítményt posztemergensen kell kijuttatni a kultúrnövény 3 leveles állapotától a bokrosodás végéig 20 g/ha-os dózisban.

Őszi búza, őszi árpa, rozs, tritikále, tavaszi búza és tavaszi árpa kultúrákban a készítményt késői kijuttatás esetén a kultúrnövény szárbaindulásának kezdetétől a 2 nóduszos állapotig kell kijuttatni 20-30 g/ha-os dózisban.

Erős gyomosodás esetén, fejlettebb gyomnövények ellen a magasabb dózisban kell alkalmazni.

A gyomirtó hatás fokozására a permetléhez nedvesítőszer hozzáadása szükséges annak engedélyokiratában meghatározott dózisában!

Vasúti pályatestek totális gyomirtására glifozát (VIDIA-SL: 8. oldal, G360) hatóanyagú készítmények engedélyokiratukban meghatározott magasabb dózisával kombinációban kell alkalmazni, posztemergensen kijuttatva. Hatásfokozó adalékanyag hozzáadásával a gyomirtó hatás fokozható.

Utóvetemény: A készítmény kijuttatását követően ugyanabban az évben csak őszi kalászosok és őszi káposztarepce vethetőek. Őszi káposztarepce csak a 6,5-nél alacsonyabb pH értékű talajokon, a készítménnyel való kezelést követő 120 nap után,
mélyszántást követően vethető, ha a készítmény kijuttatása után a vegetációs idő nem volt hosszan aszályos. A vegetációs idő alatti hosszú szárazság, aszály esetén a metszulfuron-metil hatóanyag gátolt lebomlása miatt az őszi káposztarepce károsodást szenvedhet.

A készítménnyel kezelt kalászos betakarítását követő év tavaszán bármely szántóföldi kultúra vethető cukorrépa kivételével. Zöldség, dísz- és gyógynövények, gyümölcsösök telepítése, palántázása ill. őszi mák vetése előtt kérje ki a gyártó cég munkatársainak véleményét!

A kultúrnövény kipusztulása esetén a kezelt területre csak kalászos gabona vethető.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett