Kezdőlap » Termékek » Gyomirtó szerek » BARCLAY-HURLER 200 EC

BARCLAY-HURLER 200 EC

Dokumentumok

Engedélyokirat

MSDS

Kultúrakör

  • őszi- és tavaszi árpa
  • őszi- és tavaszi búza
  • rozs
  • tritikálé
  • zab
  • kukorica (takarmány)

Technikai információk

Forgalmi kategóriaI
Kiszerelés1 L, 5 L
Eltarthatóság 3 év
Hatóanyag200 g/l fluroxipir, 290 g/l fluroxipir-meptilészter
Nébih eng. sz6300/744-1/2020
ÉVIelőírás szerinti felhasználás esetén nem szükséges
MVI0 nap (száradásig)
Méhveszélyességnem jelölésköteles
Méhkímélő technológianem

Felhasználási területe

magról kelő kétszikű gyomok, sövényszulák, apró
szulák, hamvas szeder

Hatásmechanizmus

Hormonrendszerre ható, felszívódó herbicid; olyankor hat amikor a növény a gyors növekedés szakaszában van. Megzavarja a növényi sejtek növekedését, az érzékeny gyomnövények újonnan képződő leveleiben kanalasodást, csalánosodást okozva. Az
érzékeny gyomok a kezelést követően 2-3 héten belül elpusztulnak.

Javasolt növényvédelmi technológia

A készítmény kizárólag tavaszi kijuttatással, egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal használható!

Őszi búza, tavaszi búza, őszi árpa és tavaszi árpa kultúrákban a készítményt tavaszszal, a kultúrnövény 2 leveles állapotától a zászlóslevél kiterüléséig lehet kijuttatni 0,75-1,0 l/ha dózisban.

Rozs, tritikále és zab kultúrákban a készítményt tavasszal, a kultúrnövény 2 leveles állapotától az 1 nóduszos fejlettségéig lehet kijuttatni 0,75-1,0 l/ha dózisban.

Sörárpán kívül az egyéb kalászosokban a gyomirtási spektrum szélesítésére, valamint mezei acat (Cirsium arvense) ellen hormonbázisú készítményekkel tankkombinációban célszerű alkalmazni!

Kombinációban a készítmény dózisa 0,4-0,6 l/ha, a kombinációs partnert annak engedélyokiratában meghatározott mennyiségben kell kijuttatni, valamint figyelembe kell venni a kombinációs partner kijuttatásának a kalászosokra vonatkozó fenológiai paramétereit.

Kukoricában (takarmány) a kultúrnövény 4-6 leveles állapotában kell kijuttatni a készítményt 1,0 l/ha dózisban. A magról kelő kétszikű gyomnövények 2-4 valódi leveles állapotukban, az aprószulák (Convolvulus arvensis), sövényszulák (Calystegia
sepium) 10-15 cm-es, a hamvas szeder (Rubus caesius)15-20 cm-es állapotában a legérzékenyebb a készítményre.

Normál vetésváltás esetén a betakarítást követően nincs káros utóvetemény hatás. Ha a készítménnyel kezelt kultúra kipusztul, akkor a kezelést követően legalább 5 hét múlva vethető kalászos, kukorica, őszi káposztarepce és mák. A kezelést követően
legalább 10 hét múlva vethető lucerna, napraforgó, szója, paradicsom, len, káposzta, fejessaláta és spenót. A kezelést követően legalább 15 hét múlva vethető minden más érzékeny kultúra: borsó, bab, lóhere.

Légi kijuttatás: nem engedélyezet!