Kezdőlap » Termékek » Gyomirtó szerek » AGRIDEAL-FLOMETRI 700 WG

AGRIDEAL-FLOMETRI 700 WG

Dokumentumok

feltöltés alatt

Kultúrakör

  • őszi búza
  • rozs
  • tritikále
  • tavaszi búza
  • tavaszi árpa

Technikai információk

Forgalmi kategóriaI
Kiszerelés150g
Eltarthatóság 2 év
Hatóanyag400 g/kg Tribenuron-metil
135 g/kg Metszulfuron-metil
165 g/kg Florasulam
Nébih eng. sz6300/3074-1/2022
ÉVIelőírás szerinti felhasználás esetén nem szükséges
MVI0 nap (száradásig)
Méhveszélyességnem jelölésköteles
Méhkímélő technológianem

Felhasználási területe

magról kelő kétszikű gyomnövények, mezei acat (Cirsium arvense)

Hatásmechanizmus

A készítmény hatóanyagai a HRAC „B” (HRAC 2) acetolaktát-szintetáz enzim működést gátló herbicid csoportba sorolhatóak, ezen belül a metszulfuron-metil és a tribenuron-metil hatóanyagok a szulfonil-karbamid hatóanyag csoportba, a floraszulam hatóanyag pedig a triazol-pirimidin-szulfonanilid hatóanyag csoportba tartozik.

Javasolt növényvédelmi technológia

A készítmény kizárólag tavaszi kijuttatással, egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal használható! 

Őszi búza, rozs, tritikále kultúrákban a készítményt tavasszal, posztemergensen kell kijuttatni, a kultúrnövény bokrosodásának kezdetétől a zászlós levél megjelenéséig.

Tavaszi búza, tavaszi árpa kultúrákban a készítményt posztemergensen kell kijuttatni a kultúrnövény bokrosodásának kezdetétől a 2 nóduszos állapotig.

A ragadós galaj (Galium aparine) 2-4 levélörvös fejlettségekor, a magról kelő kétszikű gyomfajok 2-4 leveles korukban, a mezei acat (Cirsium arvense) tőlevélrózsás állapotban a legérzékenyebb a készítményre. Mezei acat ellen az engedélyokiratban meghatározott magasabb dózisban kell alkalmazni. Erős ragadós galaj fertőzés esetén, vagy 4-5 örvös fejlettségű egyedek ellen az engedélyokiratban meghatározott magasabb dózisban kell alkalmazni.

A készítmény az alábbi gyomnövények ellen jó hatékonyságú: Pásztortáska (Capsella-bursa pastoris), fehér libatop (Chenopodium album), mezei acat (Cirsium arvense), szulákkeserűfű (Fallopia concolvulus), ragadós galaj (Galium aparine), napraforgó árvakelés (Helianthus anuus), ebszékfű (Tripleurospermum performatum), baracklevelű keserűfű (Persicaria maculosa), tyúkhúr (Stellaria media).

Ellenálló gyomnövények: mezei veronika (Veronica arvensis), borostyánlevelű veronika (Veronica hederifolia).

A kijuttatás során fokozott figyelmet kell fordítani az átfedések elkerülésére!

A készítmény kijuttatását követően ugyanabban az évben csak őszi kalászosok és őszi káposztarepce vethetőek. Őszi káposztarepce csak a 6,5-nél alacsonyabb pH értékű talajokon, a készítménnyel való kezelést követő 120 nap után, mélyszántást követően vethető, és ha a készítmény kijuttatása után a vegetációs idő nem volt hosszan aszályos. A vegetációs idő alatti hosszú szárazság aszály esetén a  metszulfuron-metil hatóanyag gátolt lebomlása miatt az őszi káposztarepce károsodást szenvedhet. A készítménnyel kezelt kalászos a betakarítását követő év tavaszán bármely szántóföldi kultúra vethető, cukorrépa kivételével. Zöldség, dísz-és gyógynövények, gyümölcsök telepítése, palántázása, ill. őszi mák vetése előtt kérje ki a gyártó cég munkatársainak véleményét. A kultúrnövény kipusztulása esetén a kezelt területre csak kalászos gabona vethető!

Légi kijuttatás: nem engedélyezett.