Kezdőlap » Termékek » Gombaölő szerek » AGRIDEAL-AZOXI 250 SE

AGRIDEAL-AZOXI 250 SE

Dokumentumok

Engedélyokirat

MSDS

Kultúrakör

  • búza
  • őszi- és tavaszi árpa
  • őszi káposztarepce

Technikai információk

Forgalmi kategóriaIII
Kiszerelés5 L
Eltarthatóság3 év
Hatóanyag250 g/l azoxistrobin
Nébih eng. sz6300/501-2/2022
ÉVIgabonában 35 nap

őszi káposztarepcében 49 nap
MVI0 nap
Méhveszélyességnem jelölésköteles
Méhkímélő technológianem

Az azoxistrobin biológiai hatása mellett kedvező élettani hatással is rendelkezik. Hatására fokozódik a növények tápanyagfelvétele, az asszimilációs folyamatok intenzitása nő, mely pozitív kihatással van a terméshozamra.

Hatásmechanizmus

Az azoxistrobin sejtlégzést gátló szisztémikus / felszívódó hatóanyag.

Javasolt növényvédelmi technológia

Dózisa:

  • őszi-, tavaszi- búza és árpa kultúrákban lisztharmat, gabonarozsdák, pirenofórás (helmintosporiózis) és szeptóriás levélfoltosság, szeptóriás pelyvabarnulás; valamint rinchospóriumos levélbarnulás ellen 14 nap ismétléssel 0,8-1,0 l /ha szerrel 200-400-l vízzel kijuttatva;
  • fenológia: búza esetén első szárcsomós állapottól virágzás végéig (BBCH 31-69-ig); árpa esetén első szárcsomós állapottól kalászhányás végéig (BBCH 31-59-ig)
  • őszi káposztarepce kultúrában alternáriás-, leptoszfériás (fómás) betegségek,lisztharmat, szürkepenész, fehérpenész, pirenopezizás levélfoltosság ellen 10 napos ismétléssel 1,0 l/ha szerrel 200-400 l vízzel kijuttatva;
  • fenológia: virágzás megindulásától sziromhullásig (BBCH 60-67-ig)

Kalászosokban a kezelést előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel kell elvégezni. A készítményt két alkalommal javasolt kijuttatni: először a szármegnyúlás időszakában,
majd a kalászhányás végén (árpa) illetve a virágzás kezdetén (búza). Kis fertőzésveszélyben a kisebb, nagy fertőzésveszélyben, valamint szeptóriás levélfoltosság és pelyvabarnulás ellen a nagyobb dózis kijuttatása indokolt. Őszi káposztarepcében a
készítményt megelőző jelleggel, a virágzás első felében javasolt kijuttatni. A fertőzési veszélyhelyzettől függően a kezelés 10-14 nap múlva, még a virágzás vége előtt egy további alkalommal megismételhető.

További betartandó előírások/ javaslatok

A rezisztencia kialakulásának megelőzése érdekében a készítményt preventív módon, más védekezési technikák alkalmazása mellett szükséges kijuttatni. A növényvédő szeres kezelések során felhasználása csak más hatásmechanizmusú gombaölő szerekkel váltogatva lehetséges. A strobilurin tartalmú (QoI) készítményekkel végzett permetezések száma kalászosokban, őszi káposztarepcében nem haladhatja meg a kettőt.

A kalászosokban végzett permetezések során a készítmény kijuttatása más hatásmechanizmusú gombaölő szerekkel kombinációban javasolt.

Légi kijuttatása nem engedélyezett!

„Az Agrideal-Azoxi 25 gombaölő permetezőszer azonos a 6300/410-1/2021. NÉBIH számon engedélyezett Makler 250 SE gombaölő permetezőszerrel.”