Kezdőlap » Termékek » Egyéb anyagok » STRETTA

STRETTA

talajkondicionáló készítmény

Technikai információk

Kiszerelés1 L
Eltarthatóság3 év
Küllemsötétbarna, jellegzetes szagú, viszkózus folyadék
Nébih eng. sz.:6300/2339-1/2020
Összetevőkkarboximetil cellulóz kálium sója, adalékanyagok, víz
MVI0 nap

Hatásmechanizmus

A STRETTA alapvető aktív komponense egy speciális cellulóz-származék. A vízoldhatatlan cellulózt kémiai eljárással vízoldhatóvá téve, kálium-só formájában tartalmazza. Biológiailag teljesen lebontható, nem-veszélyes, nem mérgező, illetve nem
fitotoxikus. A készítmény tartalmaz kis mennyiségben egy biológiailag lebontható nedvesítőszert is, melynek molekuláiba glükóz egységeket építettek be. A cellulóz származék a vízmegtartásért, míg a glükóz-alapú nedvesítőszer a megfelelő beszivárgásért, penetrációért felelős, ezáltal sikeresen alkalmazható az erősen hidrofób talajok akár szikes talajok kezelésére is.

Javasolt növényvédelmi technológia

A STRETTA-val javítjuk a talaj vízmegkötő, vízmegtartó képességét, elősegítjük, hogy a nedvesség a gyökérzónában álljon a növény rendelkezésére, így pozitívan befolyásolva a területre kijuttatott víz hasznosulását.

Valamennyi szántóföldi és kertészeti kultúrában a talaj kondicionálására, vízháztartásának javítására, szaktanácsadás alapján, annak hiányában az alábbiak szerint:

  • szántóföldi kultúrákban vetés előtt vagy vetés után kelés előtt a talajra permetezve, illetve korai posztemergens gyomirtással egymenetben 2-3 l/ha dózisban.
  • palántáról nevelt zöldség kultúrákban palántázáskor majd a virágzás kezdetén 2-8 l/ha mennyiségben az öntözővízhez keverve.

Aszálynak erősen kitett területeken érdemes két kezelést végezni. Először 4 l/ha dózisban kijuttatni, majd a STRETTA-s kezelést 3-4 hét múlva 2 l/ha-os dózissal megismételni!

Előnyök:

Az STRETTA egy egyedi készítmény, mely segíti a növényt a terméspotenciál
jobb kihasználásában és az aszály tüneteinek enyhítésében.
• A kijuttatandó öntözővíz mennyisége csökkenthető, amely nagyobb zölden tartandó felületeknél is fontos lehet (pl. golfpályákon)
• A termés minősége garantált, javul.
• Javul a talaj vízmegtartó képessége.
• Az öntözések közötti ciklusok hossza növelhető.
• A növényekben mérséklődik a szárazság és az aszály okozta stressz káros hatása.
• Fokozza a talajra kijuttatott növényvédő szerek és műtrágyák hatékonyságát, hasznosulását, ezáltal növeli a terméshozamot.