Kezdőlap » Termékek » Egyéb anyagok » PROMIXER

PROMIXER

kompatibilitást / keverhetőséget fokozó segédanyag

Technikai információk

Forgalmi kategóriaI
Kiszerelés1 L
Eltarthatóság 1 év
KüllemSzíntelen, enyhe szagú folyadék
Hatóanyagetoxilált zsíralkohol foszforsav észtere (CAS: 9046-01-9)<80% 2-butoxi-etanol (CAS:111-76-2) <10% propilénglikol-monobutil-éter (CAS:5131-66-8)<5%
Nébih eng. sz6300/971-1/2021.
ÉVIfelhasznált növényvédő szerre vonatkozó előírás szerint
MVI0 nap
Méhveszélyességkifejezetten kockázatos

Méhekre veszélyes! A méhek és egyéb beporzást végző rovarok védelme érdekében virágzó kultúrában nem alkalmazható! Virágzó gyomnövények vagy mézharmat jelenléte esetén vagy abban az esetben, ha a házi méhek a kezelendő területet bármely okból látogatják nem alkalmazható!
Méhkímélő technológiaigen
ElőnyökPermetlé készítés során inkompatibilitás megszüntetése! Homogénebb permetlé!

Hatásmechanizmus

A permetezés hatékonyságának és eredményességének egyik fontos kritériuma a permetlé megfelelő minősége, koncentrációja és homogenitása. Amennyiben ez nem megfelelő a kezelés kevésbé lehet hatásos vagy esetleges károk következhetnek be a kultúrnövényben és vagy a környezetben. Ezeknek a hatásoknak a kiküszöbölésére javasoljuk a PROMIXER készítményünk használatát.

Javasolt növényvédelmi technológia

A készítmény tartály-keverékek inkompatibilitásának kezelésére alkalmas. Alkalmazható különböző növényvédőszer formulációk, szuszpenziós műtrágyák, UAN és ATS
oldatok széles skáláján.

A permetező tartályt fel kell tölteni az alkalmazni kívánt vízmennyiség felével, majd folyamatos keverés közben az összetevőket (amennyiben szükséges) az alábbi sorrendben kell hozzáadni:

 1. Kompatibilitást fokozó (Promixer)
  Preventív alkalmazásnál: 2 – 20 mL/L,
  Korrekciós alkalmazásnál: 5 – 30 mL/L dózisban kell alkalmazni minden egyéb összetevő hozzáadása után, abban az esetben, ha összeférhetetlenség mutatkozik a permetlében.
 2. AMS, szilárd formulációk (WP, WG, SP) és szilárd elsodródásgátlók
 3. Szilárd oldható és szuszpenziós műtrágya készítmények, mikrotápanyag
 4. Folyékony elsodródásgátlók
 5. Folyékony koncentrátumok, szuszpenzió koncentrátumok, mikrokapszulázott- és
  kapszula
  szuszpenziók (SC, ME, CS)
 6. Emulgeálható koncentrátumok (EC, EW)
 7. Oldatok és oldható folyadékok (SL)
 8. Folyékony mikrotápanyag- és műtrágya készítmények
 9. Víz kezelő- és egyéb adjuvánsok (COC, HSOC, MSO, NIS)
 10. Végül hozzá kell adni az alkalmazni kívánt víz másik felét.

A készítmény biztonságos felhasználásának érdekében az egyidejűleg alkalmazott növényvédő szerre vonatkozó előírásokat figyelembe kell venni!

Jar-teszt: Ha nem elfogadható mértékű vagy sebességű változást tapasztalunk a permetlé készítés során, akkor az inkompatibilitást, azaz összeférhetetlenséget jelez.
Ilyenkor érdemes a jar-tesztet elvégezni, a PROMIXER használatával ismételjük meg a keverést oly módon, hogy a permetlé alapjául szolgáló vízbe először a PROMIXER
valamekkora dózisát keverjük be. A PROMIXER feloldódása után állandó keverés közben adagoljuk a készítményeket megfelelő sorrendben. Ha elmaradnak a zavart okozó változások, akkor megállapíthatjuk, hogy milyen PROMIXER mennyiséggel/ dózissal célszerű dolgoznunk, illetve akár csökkentett dózissal megismételhetjük a kísérletet. Ha viszont az inkompatibilitás nem szűnik meg, akkor a dózist emelni szükséges. Ha egészen magas PROMIXER dózis sem ad megfelelő eredményt, akkor a kombináció nem rakható össze PROMIXER használatával sem. Ilyenkor egyetlen lehetőség, hogy a készítményeket külön-külön juttatjuk ki vagy keresünk ugyanolyan hatóanyagú, más gyártótól származó készítményt (vagy ugyanazon gyártótól más forma típusú terméket).