Kezdőlap » Termékek » Egyéb anyagok » PROCLEANER

PROCLEANER

permetező berendezés tisztító folyadék

Technikai információk

Kiszerelés1 L
Eltarthatóság1 év
Küllemvilágoszöld vízoldható folyadék
Összetevők2-aminoetanol, etanolamin, benzolszulfonsav, C10-13 alkyl származékok, Na sók
ElőnyökA PROCLEANER összetevőinek köszönhetően a különböző hatóanyag-maradékokat sikeresen el tudjuk távolítani a permetlé tartályból.

Javasolt növényvédelmi technológia

A PROCLEANER Használata kifejezetten ajánlott szulfonilurea típusú hatóanyagok – ,mint a nikoszulfuron, tifenszulfuron-metil, tribenuron-metil, rimszulfuron, jodoszulfuron, triaszulfuron, metszulfuron, proszulfuron, azimszulfuron – kijuttatását követően, közvetlenül a kezelések befejezése után. Természetesen egyéb növényvédőszer-, termésnövelő anyag maradványok eltávolítására is tökéletesen alkalmas.

PROCLEANER használata során arra figyeljünk, hogy amennyiben a permetlé órákig a tartályban marad nehezebb a tökéletes tisztítást kivitelezni.

Felhasználását tekintve nagyon fontos betartani, hogy a mosólé kultúrnövényre nem kerülhet!

Használata során először teljesen le kell engedni a tartályból a permetlevet, majd tiszta vízzel alaposan öblítsük ki a tartályt, vezetékeket és a szórófejeket. Majd ismét töltsük fel a tartályt a befogadó képességének 10–20 %-áig tiszta vízzel! Lassan, a
keverő berendezés működése mellett adjuk hozzá a PROCLEANER tisztítószert (200 ml PROCLEANER/100 liter víz)! Öblítsük át a vezetékeket és a szórófejeket, majd a belső
keverő rendszerrel működtessük 10–15 percig. Ha a berendezés nagyon szennyezett vagy a tél végi gépelőkészítést végezzük, ez a művelet 30 percig tartson! Ezt követően ismét öblítsük át a vezetékeket és a szórófejeket, majd teljesen engedjük le a mosólevet! A szűrőket, fúvókákat és terelőlapokat külön vegyük ki, és külön tisztítsuk meg: 0,5 %-os oldattal, 10 liter vízhez 50 g PROCLEANER-t adva. A berendezést ha szükséges kívülről is megtisztíthatjuk a PROCLEANER-es oldattal! Az alkatrészek visszaszerelése után ismét engedjük fel a tartályt tiszta vízzel, a keverő üzemeltetése mellett adjuk hozzá a PROCLEANER-t, ezt a folyamatot többször is megismételhetjük ha szükséges.
Végül töltsünk a tartályba tiszta vizet, és öblítsük át a rendszert! Amennyiben a téli leálláshoz készítjük elő a permetezőgépet, a tartály kiürítése után nem kell elvégezni az öblítést.

Fontos, hogy a szennyeződések és szermaradékok tökéletes eltávolításához a megfelelő idejű mosás szükséges. A berendezéseket ne zárt térben tisztítsuk! Mosás közben pedig viseljük az adott növényvédő szer(ek)nél előírt védőfelszereléseket!