Kezdőlap » APIS 200 SE

APIS 200 SE

SE III.              1 l                3 év

200 g/l acetamiprid

Nébih eng. szám: 6300/408-2/2022

Hatásmechanizmus: 

Az acetamiprid nikotin acetilkolin receptor serkentő, neonikotinoid, felszívódó hatásmechanizmusú rovarölő szer hatóanyag.

Kultúrakör: őszi káposztarepce

Javasolt növényvédelmi technológia:

Dózisa:  

  • őszi káposztarepcében levéltetű, repcebecő-ormányos, repcebolha, repcedarázs, repcefénybogár, repceszár-ormányos ellen 0,2 l/ha szer 200-400 l vízzel kipermetezve.Kezelés ideje: szikleveles állapot-4-leveles állapot (BBCH 09-14) zöldbimbós állapot-virágzás (BBCH 51-67)
  • Őszi káposztarepcében évente egyszer, őszi (szikleveles állapottól 4 valódi leveles állapotig: levéltetvek, repcebolha és repcedarázs lárvák ellen) vagy tavaszi (levéltetvek, repcefénybogár, ormányosbogarak ellen) kijuttatással alkalmazható.

Növényenként 5 repcefénybogár előfordulása esetén javasolt a védekezést elvégezni, 200-400 l/ha vízmennyiséggel. Javasolt a permetlébe nedvesítőszert is adagolni. A repcefénybogár elleni kezelések a területen előforduló egyéb károsítók (repceszárormányos, repcebecő-ormányos) ellen is hatásosak. 

A repce virágzása idején, illetve ha a védendő táblán virágzó gyomok, vagy a közelben más virágzó kultúra található, a szer 0,2 l/ha dózisban nappali permetezéssel kijuttatva a méhekre nem veszélyes!

A készítmény tebukonazol tartalmú növényvédő szerrel együtt tankkeverékként alkalmazva, virágzó kultúrákban vagy mézharmat és virágzó gyomnövények jelenléte esetén, illetve ha a területet bármely okból a méhek látogatják, kizárólag méhkímélő technológiával juttatható ki. Légi kijuttatása nem engedélyezett!

ÉVI: 56 nap       

MVI: 0 nap

Méhkímélő technológia: nem, de tebukonazolos tankkeverék esetén : igen!!!

Méhveszélyesség: nem jelölésköteles

Előnyök: Jó ár-érték arány!

„Az Apis 200 SE azonos a 04.2/1202-1/2018. számon engedélyezett Apis 200 SE
rovarölő permetezőszerrel. Engedélyokirat tulajdonosa: Innvigo Sp. z o.o.”